bazsalikom-palánták

Termessz te is!

Titkon mindig te is egy saját fűszeres kertre vágytál, csak a boltban vásárolt növények általában egy hét után hősi halált halnak? Friss fűszerekkel főzni az ízek egy egészen új dimenziója, megéri azt a kis odafigyelést.

A munkám egyik legjobb része maga a termesztés. A kertészkedés kikapcsol, feltölt, és célt ad a monoton hétköznapokban is. Szuper érzés magról felnevelni egy bazsalikomot, amit aztán bármikor felhasználhatsz egy jó kis olaszos paradicsomszószba.

A fűszernövények különösen könnyen termeszthetőek – ha türelmes vagy, szereted a természetet és a növényeket, ha igazán jót akarsz enni és főzni, kövesd a blogomat és Termessz Te is!

Hogyan kell termeszteni

Tárkony, a rettenthetetlen francia

Valószínűleg a honfoglaló magyarok hozták magukkal a Kárpát medencébe az Ázsiában őshonos tárkonyt, ami az erdélyi konyha egyik legmeghatározóbb fűszere. Két fő fajtája a francia és az orosz tárkony. A francia tárkony magasabb illóolajtartalmú, jóval aromásabb, értékesebb, mint orosz társa.

Tovább
tárkony-csokor

Bazsalikom, a kezdő magvetők álma

Véleményem szerint a bazsalikom az egyik legkönnyebben termeszthető fűszernövény. Kertben, teraszon, ablakpárkányon, bárhol termeszthető. Ha betartasz pár szabályt, könnyen csodás kis bokrokat nevelhetsz, viszonylag rövid idő alatt.

Tovább

Fűszer kisokos

Alábbiakban az egyes fűszernövényekről tudhatsz meg olyan érdekes infókat, mint hogy honnan származnak, milyen gyógyhatásuk van, mi adja a különleges ízüket vagy mihez ajánlom őket.

Babér

Elolvasom

Szerecsendió

Elolvasom
kardamom

Kardamom

Elolvasom