Pizza

Pizza

Pizza

Course: ebéd, vacsoraCuisine: olasz
Kijön

4

adag
Előkészítés

45

minutes
Főzési idő

5

minutes
Összesen

50

minutes

Hozzávalók

  • A pizzatésztához:
  • 500 gramm pizzaliszt

  • 1,5 evőkanál olivaolaj

  • 5 gramm élesztő

  • 1 teáskanál cukor

  • 1 evőkanál só

  • 2,5 deci langyos víz

  • A feltéthez:
  • PizzaMozarella

  • Olasz fűszersó

  • Paradicsom püré

  • Bármi amit szívesen látnál a pizzádon

Elkészítés

  • A legeslegfontosabb összetevője a pizzatésztának, a liszt! A saját bőrömön tapasztaltam meg. Mindig finomlisztből keszitettem, de valami nem volt kóser. Nos, a finomlisztnél van még finomabb, a pizzaliszt, ami 00-ás finomságú. Ezzel készítsétek gyerekek, úgy lesz az igazi!
  • Először futtasd fel az élesztőt a cukorral, körülbelül fél deci meleg (ne tűzforró!) vízben.
  • A lisztet, sót, olajat és a felfutott élesztőt keverd össze a maradék vízzel és kezd el gyúrni. Minél tovább dagasztod annál jobb, érdemes egy jó 20 percet rászánni, meg fogja hálálni.
  • Ha már nagyon unod a gyúrást, tedd egy meleg helyre, fedd le konyharuhával és hagyd, hogy megkeljen a tészta. Érdemes pár óráig/1 éjszakára magára hagyni, annál finomabb lesz a végeredmény.
  • A megkelt tésztát gyúrd át mégegyszer és szedd 4 felé. Közben beiizíthatod a sütőt is, melegítsd elő 250 fokra.
  • Ha kinyújtottad az első tésztát, mehet rá 2 evőkanál paradicsompüré, szórd meg ízlés szerint olasz fűszersóval és tegyél rá reszelt mozarellát valamint bármit, amit megkívánsz. Ha van otthon bazsalikomlevél vagy olaszkolbász, egy kis olajbogyó, akkor nagyon nem fogod elrontani.
  • Sütőpapíron tedd be a sütőbe és körülbelül 5 perc alatt el is készül. Pont annyi idő, amíg kinyújtod és előkészíted a következő pizzát.

Megjegyzések

  • Ha elkészültek a tetejükre szórhatsz egy kis rukkolát, a lelkiismereted érdekében.