Vöröslencse curry
Course: ebéd, vacsoraCuisine: indiaiKijön
4
adagElőkészítés
5
minutesFőzési idő
45
minutesÖsszesen
50
minutesHozzávalók
300 gramm vöröslencse
1 evőkanál olaj
500 ml alaplé vagy víz
400 gramm (1 konzerv) darabolt paradicsom
400 ml (1 konzerv) kókusztej
3 evőkanál vaj
0,5 lime leve (helyettesítheted citromlével is)
- fűszerek:
4 gerezd fokhagyma
1 hüvelykujjnyi friss gyömbér
1 evőkanál kurkuma
1-2 db jalapeno (ha csípősen szereted)
1 teáskanál római kömény
0,5 teáskanál koriandermag
1-2 teáskanál A Fűszeres Lány Indiai Garam masala fűszerkeverék
Só, bors ízlés szerint
Friss korianderzöld
Elkészítés
- A nehezén túl is vagyunk, hiszen ha minden hozzávalót beszereztél, szinte már csak össze kell őket főzni.
- Először is mosd meg a lencsét jó alaposan.
- Pirítsd az olajon kb. két percig a zúzott fokhagymát, a lereszelt gyömbért és a kimagozott felaprított chilit. Ezután add hozzá az őrölt fűszereket is, a római köményt, koriander magot, garam masalát, kurkumát és piritsd még fél percig, majd jöhet a só és a bors.
- Öntsd fel az alaplével vagy a vízzel, és add hozzá a darabolt paradicsomot és a lencsét, majd főzd kb. 25 pecig.
- Amint a lencse megpuhult mehet bele a kókusztej és a vaj is, amivel érdemes még 5-10 percig összefőzni.
- A végén add hozzá a lime levét és a friss korianderzöldet, és már el is készült a szuper gyors, finom és húsmentes lencsecurryd!
Megjegyzések
- Tálald magában vagy basmati rizzsel!