Vöröslencse curry

Vöröslencse curry

Vöröslencse curry

Course: ebéd, vacsoraCuisine: indiai
Kijön

4

adag
Előkészítés

5

minutes
Főzési idő

45

minutes
Összesen

50

minutes

Hozzávalók

  • 300 gramm vöröslencse

  • 1 evőkanál olaj

  • 500 ml alaplé vagy víz

  • 400 gramm (1 konzerv) darabolt paradicsom

  • 400 ml (1 konzerv) kókusztej

  • 3 evőkanál vaj

  • 0,5 lime leve (helyettesítheted citromlével is)

  • fűszerek:
  • 4 gerezd fokhagyma

  • 1 hüvelykujjnyi friss gyömbér

  • 1 evőkanál kurkuma

  • 1-2 db jalapeno (ha csípősen szereted)

  • 1 teáskanál római kömény

  • 0,5 teáskanál koriandermag

  • 1-2 teáskanál A Fűszeres Lány Indiai Garam masala fűszerkeverék

  • Só, bors ízlés szerint

  • Friss korianderzöld

Elkészítés

  • A nehezén túl is vagyunk, hiszen ha minden hozzávalót beszereztél, szinte már csak össze kell őket főzni.
  • Először is mosd meg a lencsét jó alaposan.
  • Pirítsd az olajon kb. két percig a zúzott fokhagymát, a lereszelt gyömbért és a kimagozott felaprított chilit. Ezután add hozzá az őrölt fűszereket is, a római köményt, koriander magot, garam masalát, kurkumát és piritsd még fél percig, majd jöhet a só és a bors.
  • Öntsd fel az alaplével vagy a vízzel, és add hozzá a darabolt paradicsomot és a lencsét, majd főzd kb. 25 pecig.
  • Amint a lencse megpuhult mehet bele a kókusztej és a vaj is, amivel érdemes még 5-10 percig összefőzni.
  • A végén add hozzá a lime levét és a friss korianderzöldet, és már el is készült a szuper gyors, finom és húsmentes lencsecurryd!

Megjegyzések

  • Tálald magában vagy basmati rizzsel!