Csirkés lecsó

Recept: csirkés lecsó
Csirkés lecsó

Csirkés lecsó

Étkezés: ebéd, vacsoraKonyha: magyar
Kijön

4

adag
Előkészítés

5

perc
Főzési idő

40

perc
Összesen

45

perc

A lecsót sokféleképpen készítik. Ahány ház, annyi szokás. Én így szeretem, kóstold meg Te is!

Hozzávalók

  • 4 fej vöröshagyma

  • 1,2 kg paradicsom

  • 0,7 kg paprika

  • 1 db hegyes erős paprika

  • 0,5 kg csirkemell

  • 250 g kolbász

  • 2 evőkanál olivaolaj

  • 4 evőkanál Magyaros fűszersó

Elkészítés

  • Gyerekkoromban világgá lehetett volna kergetni a lecsóval. Aztán idővel megszerettem és ma már az egyik kedvenc kajám. Kezd a hagymával! Vágd apróra, majd pirítsd üvegesre az olivaolajon!
  • Amíg a hagyma puhul, kockázd fel a csirkemellet. Használhatsz csontozott csirkecombokat is, nem fogja elrontani. Amint a hagyma megpuhult, dobd rá a felkockázott csirkét, a felkarikázott kolbászt és 2 evőkanál Magyaros fűszersót.
  • Amíg megpuhul a csirke, vágd kockára a paradicsomot és a paprikát. Add hozzá szintén 2 evőkanál Magyaros fűszersó kíséretével.
  • Vedd alacsony fokozatra, fedd le, és várd a csodát! Kb. 15-20 perc főzés, és kész is van.

Megjegyzések

  • Tálald kenyérrel, vagy rizzsel. Én magában szoktam enni, mert úgy is elég tartalmas.