Csirkés lecsó
Course: ebéd, vacsoraCuisine: magyarKijön
4
adagElőkészítés
5
minutesFőzési idő
40
minutesÖsszesen
45
minutesA lecsót sokféleképpen készítik. Ahány ház, annyi szokás. Én így szeretem, kóstold meg Te is!
Hozzávalók
4 fej vöröshagyma
1,2 kg paradicsom
0,7 kg paprika
1 db hegyes erős paprika
0,5 kg csirkemell
250 g kolbász
2 evőkanál olivaolaj
4 evőkanál Magyaros fűszersó
Elkészítés
- Gyerekkoromban világgá lehetett volna kergetni a lecsóval. Aztán idővel megszerettem és ma már az egyik kedvenc kajám. Kezd a hagymával! Vágd apróra, majd pirítsd üvegesre az olivaolajon!
- Amíg a hagyma puhul, kockázd fel a csirkemellet. Használhatsz csontozott csirkecombokat is, nem fogja elrontani. Amint a hagyma megpuhult, dobd rá a felkockázott csirkét, a felkarikázott kolbászt és 2 evőkanál Magyaros fűszersót.
- Amíg megpuhul a csirke, vágd kockára a paradicsomot és a paprikát. Add hozzá szintén 2 evőkanál Magyaros fűszersó kíséretével.
- Vedd alacsony fokozatra, fedd le, és várd a csodát! Kb. 15-20 perc főzés, és kész is van.
Megjegyzések
- Tálald kenyérrel, vagy rizzsel. Én magában szoktam enni, mert úgy is elég tartalmas.