Csirkemell rizzsel, ahogy én készítem

Csirkemell rizzsel, ahogy én készítem

Csirkemell rizzsel, ahogy én készítem

Course: ebéd, vacsoraCuisine: görög
Kijön

2

adag
Előkészítés

15

minutes
Főzési idő

10

minutes
Összesen

25

minutes

Hozzávalók

  • 500 g csirkemell

  • 1 ek extra szűz olivaolaj

  • 1 csapott ek Görög fűszersó

  • A salátához:
  • 2 marék rukkola

  • Fél kígyóuborka

  • 1 nagy paradicsom

  • 100 g feta- vagy krémfehérsajt

  • 2 tk Provence fűszersó

Elkészítés

  • 1 evőkanál zsírban piríts meg egy bögre rizst, majd öntsd fel másfél bögre vízzel. Sózd meg, fedd le és tedd takarék lángra. Ha elkezd forrni, vedd le a tűzről és hagyd pihenni 20 percig.
  • A csirkemellet szeld vékony szeletekre, vagy kloffold ki. Sózd be a Görög fűszersóval mind a két oldalán. Ha van időd előkészülni, akkor be is pácolhatod olivaolajban, így jobban átveszi a fűszerek ízét.
  • Forró serpenyőben pirítsd meg a csirkemelleket 1 evőkanál olivaolajban. Mind a két oldalát süsd 3-3 percig, így jól átsül és kap egy kis kérget is. Amíg elkészül vágd össze a hozzávalókat a salátához, szórd meg a Provence fűszersóval, majd keverd össze.
  • Amint elkészült a csirkemell és a rizs is megpuhult, tálalhatod. Én csempesztem a tányérra egy kis friss szőlőt is, nem rontotta el.

Megjegyzések