Csirkemell rizzsel, ahogy én készítem
Course: ebéd, vacsoraCuisine: görögKijön
2
adagElőkészítés
15
minutesFőzési idő
10
minutesÖsszesen
25
minutesHozzávalók
500 g csirkemell
1 ek extra szűz olivaolaj
1 csapott ek Görög fűszersó
- A salátához:
2 marék rukkola
Fél kígyóuborka
1 nagy paradicsom
100 g feta- vagy krémfehérsajt
2 tk Provence fűszersó
Elkészítés
- 1 evőkanál zsírban piríts meg egy bögre rizst, majd öntsd fel másfél bögre vízzel. Sózd meg, fedd le és tedd takarék lángra. Ha elkezd forrni, vedd le a tűzről és hagyd pihenni 20 percig.
- A csirkemellet szeld vékony szeletekre, vagy kloffold ki. Sózd be a Görög fűszersóval mind a két oldalán. Ha van időd előkészülni, akkor be is pácolhatod olivaolajban, így jobban átveszi a fűszerek ízét.
- Forró serpenyőben pirítsd meg a csirkemelleket 1 evőkanál olivaolajban. Mind a két oldalát süsd 3-3 percig, így jól átsül és kap egy kis kérget is. Amíg elkészül vágd össze a hozzávalókat a salátához, szórd meg a Provence fűszersóval, majd keverd össze.
- Amint elkészült a csirkemell és a rizs is megpuhult, tálalhatod. Én csempesztem a tányérra egy kis friss szőlőt is, nem rontotta el.