Sütőtök krémleves

Sütőtök krémleves
Sütőtök krémleves

Sütőtök krémleves

Étkezés: ebéd, vacsoraKonyha: magyar
Kijön

4

adag
Előkészítés

15

perc
Főzési idő

1

óra 

45

perc
Összesen

2

óra 

Hozzávalók

  • 1 nagy sütőtök

  • 1 fej vöröshagyma

  • 50 g vaj

  • 3 evőkanál méz

  • 3 teáskanál Tök Jó! Fűszerkeverék

  • 2 db alma

  • 1 liter víz

  • 1 dl főzőtejszín

Elkészítés

  • Vágd ketté a sütőtököt és kanalazd ki a magjait, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 60 percig.
  • Amíg a tök megsül, elő tudod készíteni a többi hozzávalót. Vágd fel a hagymát apróra, és párold meg a vajon a Tök jó! Fűszerkeverékkel.
  • Ha már üveges a hagyma, tedd rá a mézet, és 1-2 percig karamellizáld alacsonyabb lángon, majd öntsd fel a vízzel. Add hozzá a két meghámozott, kockára vágott almát.
  • Ha a sütőtök elkészült, kanalazd ki a belsejét, és add hozzá a leveshez. Ízesítsd sóval, borssal.
  • Botmixerrel pürésítsd, majd add hozzá a tejszínt, és főz még egy pár percig.

Megjegyzések

  • Tálald a tetején pirított tökmaggal, sajttal, baconnal, tökmagolajjal vagy pirítóssal, amelyikkel jobban esik.