Sütőtök krémleves
Course: ebéd, vacsoraCuisine: magyarKijön
4
adagElőkészítés
15
minutesFőzési idő
1
hour45
minutesÖsszesen
2
hoursHozzávalók
1 nagy sütőtök
1 fej vöröshagyma
50 g vaj
3 evőkanál méz
3 teáskanál Tök Jó! Fűszerkeverék
2 db alma
1 liter víz
1 dl főzőtejszín
Elkészítés
- Vágd ketté a sütőtököt és kanalazd ki a magjait, majd tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 60 percig.
- Amíg a tök megsül, elő tudod készíteni a többi hozzávalót. Vágd fel a hagymát apróra, és párold meg a vajon a Tök jó! Fűszerkeverékkel.
- Ha már üveges a hagyma, tedd rá a mézet, és 1-2 percig karamellizáld alacsonyabb lángon, majd öntsd fel a vízzel. Add hozzá a két meghámozott, kockára vágott almát.
- Ha a sütőtök elkészült, kanalazd ki a belsejét, és add hozzá a leveshez. Ízesítsd sóval, borssal.
- Botmixerrel pürésítsd, majd add hozzá a tejszínt, és főz még egy pár percig.
Megjegyzések
- Tálald a tetején pirított tökmaggal, sajttal, baconnal, tökmagolajjal vagy pirítóssal, amelyikkel jobban esik.