Forralt bor
Cuisine: magyar, németKijön
3
adagFőzési idő
15
minutesForralt bort készíteni annyira pofon egyszerű, hogy elgondolkodtam írjak-e egyáltalán receptet hozzá. A jó forralt bor titka a megfelelő minőségű hozzávalók. Én adom a fűszereket, a Te feladatod pedig az, hogy a borból próbálj jó minőségűt választani (például: Portugieser, Zweigelt, Cabernet Sauvignon, Merlot).
Hozzávalók
0,75 l száraz vörösbor
fél üveg Forralt bor fűszerkeverék
5 dkg cukor
3 szelet narancs
Elkészítés
- Öntsd a bort egy lábasba és add hozzá a Forralt bor fűszerkeverék felét, valamint a cukrot. Én a magam részéről nem szoktam bele cukrot tenni, de a legtöbben így szeretik, ízlés dolga.
- Melegítsd össze a bort a fűszerekkel egészen addíg, amíg el nem kezd forrni, ekkor vedd le a tűzről.
- Tedd hozzá a narancsot és már töltheted is a bögrébe!