Pestós penne

Pestós penne

Pestós penne

Course: ebéd, vacsoraCuisine: olasz
Kijön

4

adag
Előkészítés

10

minutes
Főzési idő

15

minutes
Összesen

25

minutes

Hozzávalók

  • 3 l víz

  • 300 g durum penne tészta

  • A pestóhoz:
  • 1 nagy csokor friss bazsalikom

  • 1 dl extraszűz olivaolaj

  • 30 g fenyőmag

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 80 g parmezánsajt

  • vagy:
  • 1 üveg A Fűszeres Lány Pesto

Elkészítés

  • Tedd fel a tésztát főni, addig elkészítheted a saját pestódat. A receptem csak egy iránymutatás, nyugodtan kísérletezz az összetétellel!
  • Először is szedd le a leveleket a bazsalikom száráról. Ezután reszeld le a parmezánt. Használhatsz Grana Padano sajtot is, ez olcsóbb mint a Parmigiano Reggiano‎, de az íze szinte ugyanolyan.
  • Ha érzel magadban elég lendületet és hagyományosan szeretnéd elkészíteni a pestót, akkor mozsárban törd össze a hozzávalókat, és törés közben folyamatosan adagold az olívaolajat. Ha ennél lustább vagy, akkor sincsen semmi gond, használhatsz konyhai apítót vagy botmixert is. A színe így nem biztos, hogy ugyanolyan szép zöld marad, mert a fém hatására a bazsalikom megbarnulhat picit.
  • Ha kifőtt a tészta, szűrd le, és még forrón keverd össze a friss pestóddal.

Megjegyzések

  • Tálald friss paradicsommal, rukkolával és parmezánnal a tetején.