Pestós penne
Course: ebéd, vacsoraCuisine: olaszKijön
4
adagElőkészítés
10
minutesFőzési idő
15
minutesÖsszesen
25
minutesHozzávalók
3 l víz
300 g durum penne tészta
só
- A pestóhoz:
1 nagy csokor friss bazsalikom
1 dl extraszűz olivaolaj
30 g fenyőmag
2 gerezd fokhagyma
80 g parmezánsajt
- vagy:
1 üveg A Fűszeres Lány Pesto
Elkészítés
- Tedd fel a tésztát főni, addig elkészítheted a saját pestódat. A receptem csak egy iránymutatás, nyugodtan kísérletezz az összetétellel!
- Először is szedd le a leveleket a bazsalikom száráról. Ezután reszeld le a parmezánt. Használhatsz Grana Padano sajtot is, ez olcsóbb mint a Parmigiano Reggiano, de az íze szinte ugyanolyan.
- Ha érzel magadban elég lendületet és hagyományosan szeretnéd elkészíteni a pestót, akkor mozsárban törd össze a hozzávalókat, és törés közben folyamatosan adagold az olívaolajat. Ha ennél lustább vagy, akkor sincsen semmi gond, használhatsz konyhai apítót vagy botmixert is. A színe így nem biztos, hogy ugyanolyan szép zöld marad, mert a fém hatására a bazsalikom megbarnulhat picit.
- Ha kifőtt a tészta, szűrd le, és még forrón keverd össze a friss pestóddal.
Megjegyzések
- Tálald friss paradicsommal, rukkolával és parmezánnal a tetején.