Indiai vajas csirke a’la Lila Füge

Indiai vajas csirke a'la Lila Füge

Indiai vajas csirke a’la Lila Füge

Course: ebéd, vacsoraCuisine: indiai
Kijön

2

adag
Előkészítés

10

minutes
Főzési idő

30

minutes
Összesen

40

minutes

Hozzávalók

  • 500 g filézett csirkecomb

  • 2 ek extra szűz olivaolaj

  • joghurtos páchoz:
  • 1 kis doboz joghurt

  • 3 gerezd fokhagyma

  • fél dió nagyságú gyömbér reszelve

  • 1 tk Indiai Garam masala fűszerkeverék

  • csipet só

  • 1 ek lime-lé

  • paraqdicsomszószhoz:
  • 1 darabolt paradicsomkonzerv

  • 1 kk fűszerpaprika

  • 1 kk Indiai Garam masala fűszerkeverék

  • 50 g hideg vaj

  • 0,25 dl tejszín

Elkészítés

  • A csirkecombot 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A joghurtot elkeverjük az apróra zúzott fokhagymával, a reszelt gyömbérrel, a lime-lével és a Garam masalával, majd összeforgatjuk a hússal. Minimum 1 órára hűtőben hagyjuk pihenni, amíg összeérnek a pác ízei. Maradhat egy éjszakára is.
  • Ezután a húst a páccal együtt egy lábasba tesszük, és alacsony lángon fedő alatt puhára főzzük, néha megkeverjük.
  • A paradicsomszószt közvetlenül tálalás előtt készítsük csak el, mert 2 perc alatt megvan, és frissen kell fogyasztani. A paradicsomot egy serpenyőbe tesszük, és közepes lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hozzáadjuk a jéghideg vajat és a paprikát, megvárjuk, amíg a vaj felolvad, beletesszük a Garam masalát és a tejszínt, elkeverjük, és még egy percig főzzük.
  • Azonnal lehúzzuk a tűzről, hogy ne csapódjon ki a vaj. Összeforgatjuk a puha csirkével, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzések

  • Párolt basmati rizs vagy naan kenyér illik hozzá.