Indiai vajas csirke a’la Lila Füge
Course: ebéd, vacsoraCuisine: indiaiKijön
2
adagElőkészítés
10
minutesFőzési idő
30
minutesÖsszesen
40
minutesHozzávalók
500 g filézett csirkecomb
2 ek extra szűz olivaolaj
- joghurtos páchoz:
1 kis doboz joghurt
3 gerezd fokhagyma
fél dió nagyságú gyömbér reszelve
csipet só
1 ek lime-lé
- paraqdicsomszószhoz:
1 darabolt paradicsomkonzerv
1 kk fűszerpaprika
50 g hideg vaj
0,25 dl tejszín
só
Elkészítés
- A csirkecombot 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A joghurtot elkeverjük az apróra zúzott fokhagymával, a reszelt gyömbérrel, a lime-lével és a Garam masalával, majd összeforgatjuk a hússal. Minimum 1 órára hűtőben hagyjuk pihenni, amíg összeérnek a pác ízei. Maradhat egy éjszakára is.
- Ezután a húst a páccal együtt egy lábasba tesszük, és alacsony lángon fedő alatt puhára főzzük, néha megkeverjük.
- A paradicsomszószt közvetlenül tálalás előtt készítsük csak el, mert 2 perc alatt megvan, és frissen kell fogyasztani. A paradicsomot egy serpenyőbe tesszük, és közepes lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hozzáadjuk a jéghideg vajat és a paprikát, megvárjuk, amíg a vaj felolvad, beletesszük a Garam masalát és a tejszínt, elkeverjük, és még egy percig főzzük.
- Azonnal lehúzzuk a tűzről, hogy ne csapódjon ki a vaj. Összeforgatjuk a puha csirkével, és azonnal tálaljuk.
Megjegyzések
- Párolt basmati rizs vagy naan kenyér illik hozzá.