Zöldborsóleves

Zöldborsóleves
Zöldborsóleves

Zöldborsóleves

Course: ebéd, vacsoraCuisine: magyar
Kijön

4

adag
Előkészítés

10

minutes
Főzési idő

1

hour 
Összesen

1

hour 

10

minutes

Hozzávalók

  • A leveshez:
  • 3 nagy sárgarépa

  • 1 csapott ek Görög fűszersó

  • 1 nagy fehérrépa

  • 1 csokor petrezselyem

  • 1 kis fej hagyma

  • 2 gerezd fokhagyma

  • 400 g fagyasztott zöldborsó

  • 1 evőkanál olaj vagy zsír

  • 1 evőkanál Magyaros fűszersó

  • 1 csapott evőkanál liszt

  • 1,5 l víz

  • A nokedlihez:
  • 1 tojás

  • 3 evőkanál liszt

Elkészítés

  • A répát és a fehérrépát vágd fel karikákra, a petrezselymet apróra, majd a felhevített zsiradékon párold őket két percig.
  • Húzd le a tűzről, és szórd meg a liszttel, valamint a Magyaros fűszersóval. Jól keverd át a zöldségeket, majd add hozzá a vizet és a megpucolt hagymákat.
  • Közepes lángon főzd addig, amíg a zöldégek majdnem teljesen megpuhulnak, ez kb. fél óra lesz. Közben kóstolgasd és ha nem elég sós, korrigáld. Most már hozzáadhatod a fagyasztott borsót.
  • Amíg fő a leves, készítsd el a nokedlit. Nagyon egyszerű, mert a hozzávalókat csak simára kell keverni. Ha túl híg, tegyél bele még egy kis lisztet.
  • Ha már a borsó is puhára főtt, vedd egy picit feljebb a lángot, és nokedliszaggatóval add hozzá a nokedlit a leveshez. Forrald még 2 percig.

Megjegyzések

  • Találd egy kis tejföllel a tetején.