Zöldborsóleves
Course: ebéd, vacsoraCuisine: magyarKijön
4
adagElőkészítés
10
minutesFőzési idő
1
hourÖsszesen
1
hour10
minutesHozzávalók
- A leveshez:
3 nagy sárgarépa
1 csapott ek Görög fűszersó
1 nagy fehérrépa
1 csokor petrezselyem
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
400 g fagyasztott zöldborsó
1 evőkanál olaj vagy zsír
1 evőkanál Magyaros fűszersó
1 csapott evőkanál liszt
1,5 l víz
- A nokedlihez:
1 tojás
3 evőkanál liszt
só
Elkészítés
- A répát és a fehérrépát vágd fel karikákra, a petrezselymet apróra, majd a felhevített zsiradékon párold őket két percig.
- Húzd le a tűzről, és szórd meg a liszttel, valamint a Magyaros fűszersóval. Jól keverd át a zöldségeket, majd add hozzá a vizet és a megpucolt hagymákat.
- Közepes lángon főzd addig, amíg a zöldégek majdnem teljesen megpuhulnak, ez kb. fél óra lesz. Közben kóstolgasd és ha nem elég sós, korrigáld. Most már hozzáadhatod a fagyasztott borsót.
- Amíg fő a leves, készítsd el a nokedlit. Nagyon egyszerű, mert a hozzávalókat csak simára kell keverni. Ha túl híg, tegyél bele még egy kis lisztet.
- Ha már a borsó is puhára főtt, vedd egy picit feljebb a lángot, és nokedliszaggatóval add hozzá a nokedlit a leveshez. Forrald még 2 percig.
Megjegyzések
- Találd egy kis tejföllel a tetején.