Leírás
A BOLTI PESZTÓN TÚL
A tavasz első hírnőke a medvehagyma, és amilyen hamar előbújik, olyan gyorsan fel is szívódik, ugyanis csupán egy hónapig tart a szezonja.
Ha szeretnéd te is kicsit tovább élvezni, próbáld ki pesztó formában, ez véleményem szerint az egyik legjobb dolog, ami a medvehagymával történhet!
A bolti pesztónál jóval aromásabb a házi készítésű változat, ezért sokkal kevesebbet kell belőle használni! Ha pedig ettél belőle, töltsd vissza az olajat a tetejére, hogy megállítsd az oxidációt és felbontás után is hetekig elálljon a hűtődben!
Borítsd rá főtt tésztára, próbáld ki pirítósra kenve, szendvicsbe vagy salátába is rakhatsz belőle, mindegyikhez nagyon megy!
A „pesto” olasz szó amúgy kb. annyit jelent, mint a magyar paszta (tehát nem az angol/olasz pasta), vagyis szemcsésre zúzott vagy darált hozzávalók keveréke. Általában olajos magvak, friss fűszerek és olaj alkotják, de megszámlálhatatlan verzióját készítik világszerte. Bizony, egyáltalán nem csak az olasz konyhára jellemző, többek között közel-, és távol-keleti változata is létezik.
Összetevők: medvehagyma, extra szűz olívaolaj, Grana Padano sajt, dió, himalája só, fokhagyma, citromlé, balzsamecet
Értékelések
Még nincsenek értékelések.