Csodálatos partnereim

Ezen az oldalon azokat a nagyszerű termelőket és sorstársakat gyűjtöttem össze, akiket mind emberileg, mind szakmailag nagyon nagyra tartok. Amellett, hogy személyes jó ismerőseim, fontos beszállító partnereim is ők, alapanyag szinten, illetve legújabb csomagjaimban a saját termékeikkel is megjelennek. Ismerjétek meg őket ti is!

Gabko Chili

Nagy Gábort, a Gabko Chilik atyját, a nagymarosi piacon ismertem meg, és azonnal beleszerettem a termékeibe. Chili-imádóként szinte nincs olyan nap, hogy ne használnám valamelyik szószát valami fogásba. Már hónapok óta rajongó voltam, mire eszebe jutott, hogy akár használhatnám is valamelyik chilijét a termékeimbe. Azóta a szárított habañerója elengedhetetlen alapanyaga a Mexikói, Barbecue és Indiai fűszerkeverékeimnek. Gabko így ír magáról:

„A megszállottság 2011 nyarán egy Habañero paprika elfogyasztásával kezdődött. Ekkor eldöntöttem, hogy szükségem van egy olyan termékre, amit fűszerként lehet használni, amivel nem sózom el az ételt, hanem kis mennyiségtől is elérem a kívánt hatást, megőrizve a chili valódi ízért és erejét, kizárólag természetesen, hozzáadott capszaicin kivonat és egyéb fölösleges adalékanyagok nélkül. Saját magamnak szerettem volna olyan terméket készíteni, amihez hasonlót sem lehetett idehaza akkor még találni. Minden a kis kertemben és párkányomon kezdődött. Első évben mégis akkora mennyiséget sikerült produkálnom, hogy már ismerőseimnek is jutott az elkészült termékeimből. Az első termékeim a Hot Pepper szósz és krém volt, amik idehaza valóban hiánypótlónak bizonyultak, hamar híre ment az ismerősi körömön kívül is. Ma már nem csak a legerősebb paprikákból készült szószok találhatóak meg a termék palettán, hanem igyekszem a lágyabb ízeket kedvelők igényeit is kielégíteni.

A GaBko Chili név ma már a családomat jelenti, mert feleségem és gyermekeim nélkül már régen nem bírnám a hivatásommá vált „hobbimat”.”

Fajszi Paprika

Családi gazdaságunk immár negyedik generációja foglalkozik fűszerpaprika termesztéssel. Prémium kézműves termékeink saját termesztésű, gondosan válogatott alapanyagokból, hagyományos eljárással készülnek. Az év folyamán mindig frissen őröljük, hogy minőségét a lehető legtovább megőrizze. Díjnyertes paprikánk a hazai piacon a legmagasabb minőséget képviseli. Célunk, hogy a nagyközönség számára is elérhetővé tegyük a kiváló minőségű fűszerpaprikát, amely a magyar konyha alappillére.