Leírás
A PIZZÁN TÚL
Az olasz konyha a minőségi alapanyagokról és az élet élvezetéről szól. Merülj el benne bátran, amihez hű társad lesz az Olasz Fűszersóm.
Az olaszok nem ismernek tréfát, ha gasztronómiáról van szó. Évszázadok alatt fejlesztették ki és tökéletesítették az elkészítési technikákat, és nem ismernek kompromisszumot az alapanyagok minőségében. Többek között ezeknek köszönheti az olasz konyha, hogy szinte az egész világot meghódította.
Az Olasz Fűszersóm értelemszerűen tökéletes adaléka bármilyen olasz kajának, de ezen felül is bátran ajánlom egy csomó mindenhez. Én például a sült krumplit is ezzel szoktam megszúrni, de készíthetsz vele pácot húsokhoz, grill zöldségekhez. Tejfölbe vagy joghurtba keverve szuper mártogatóst vagy salátaöntetet kapsz, mascarponéba keverve házi fűszeres vajkrém az eredmény.
Tudtad, hogy a nápolyi pizzát 2017-ben az UNESCO a világörökség részéve választotta? 1984-ben az Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN) egy 11 oldalas anyagban foglalta össze, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie az igazi nápolyi pizzának.
Csak egy pár ezek közül:
- a tésztája négy összetevőből áll: liszt, víz, friss élesztő, tengeri só
- szigorúan a tésztához adott olaj vagy zsiradék nélkül készül
- „00“-ás lisztből készül
- pontosan 20 percig kell dagasztani, természetesen kézzel
- minimum 10-12 órán keresztül kel
- kézzel nyújtja a pizzaiolo (pizzaszakás)
- maximum 30-35 cm átmérőjű
- 430-480 °C-on, fatüzelésű kemencében, legfeljebb 90 másodperc alatt sül meg
- a széle maximum 2 cm vastag lehet, míg a közepe maximum 4 mm-es
Olasz fűszersó összetevők: himalája só, szárított fokhagyma, bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű, majoranna, fűszerpaprika
A termék zellert, mustármagot és szezámmagot is csomagoló üzemben készült!
Értékelések
Még nincsenek értékelések.